Home2

Oktober Kinderboekenweek bibliotheken Midden Langstraat.

Tussentijds hopen we aan de reeds aangevraagde workshop te kunnen voldoen.

Houd daarvoor deze website in de gaten.

Tienergroep Dramarij neemt afscheid

Op zaterdag 16 november 2019 speelt de tienergroep van “DraMarij theatermakerij” in De Gildenbond in Kaatsheuvel.

In dit blijspel draait het om vier tieners die een reis maken en in allerlei ingewikkelde situaties terecht komen, met liefde en toverdrank. Het is het laatste stuk van de groep. Dramarij neemt afscheid van de tienergroep en gaat in afgeslankte vorm verder. “Met pijn in het hart”, zegt Marij den Teuling die negen jaar geleden startte met haar DraMarij.

door Cor Schoenmaker

KAATSHEUVEL – Na negen jaren valt het doek voor de tienergroep. Jaren met veel hoogtepunten, herinnert Marij zich: “De jeugdgroepen schitterden op het Waalwijks Theaterfestival, Link festival in Tilburg, KABRA festival in Eindhoven. De kindergroepen tijdens het Straattheater in Waalwijk, Kinderboekenweek in bibliotheken. Een prachtige kerstfilm met Lars Klis. Voor De Heemkundekring in Kaatsheuvel heeft de kindergroep een ‘stomme’ film van Nils Holgersson ingesproken bij Crossroads. En zoveel meer.”

Teleurgesteld

Maar gaandeweg voelde Marij dat haar activiteiten toch wel veel energie slurpten. ” Ze had grootse plannen voor het tienjarig bestaan. Toen de aanwas tegenviel begon ze te twijfelen. “Moet ik per se die tien jaar volmaken met de groepen? Al snel daarna kon ik niet meer de gewenste energie opbrengen die ik nodig vond.” En dus hakte ze de knoop door. De kinderen van haar groep reageerden teleurgesteld “Daar zat ik echt mee in mijn maag. Gelukkig heeft een aantal een plekje bij een theatervereniging gevonden.” Het wordt ook voor Marij wennen. “Met passie en liefde heb ik tientallen stukken, geschreven, geregisseerd, waar dan ook minstens twee keer zoveel voorstellingen uit voortvloeiden. Mijn hart zegt nee, maar mijn hoofd zegt ja.” Loslaten is moeilijk. “Manlief, die voor de laatste keer decorstukken maakt, technicus Chris die voor de laatste keer uit Mierlo komt om mij te helpen. Zelf dagen achter de naaimachine om dat speciale kledingstuk te maken, rekwisieten tevoorschijn toveren.” Het was een mooie tijd, maar ze noemt ook een dieptepunt. “Aan het begin van ons bestaan overleed Guusje van Gorp. Zij was lid van onze kindergroep. Daar denk ik nog vaak aan.”

Oma Pieternel

Overigens gaat Marij zeker niet stilzitten. “Ik blijf leuke projecten doen. Straattheater, typetjes, workshops, Kinderboekenweek. Vrijwilligerswerk voor Stichting Jeugdpret en Shoppen in Kaatsheuvel. En oma Pieternel zet ook dit jaar weer voet aan wal met de Sint. Met een bevriende theatermaker, Elize Jorritsma, heb ik bovendien ‘Studio Karakter’ opgericht. Wij zoeken naar oude stukken en stoffen deze af. Zelf spelen dus. Hier krijg ik nu meer tijd voor.”

Kaartverkoop

Maar eerst gaat de groep nog twee keer knallen. En wel op zaterdag 16 november om 15.00 en 19.30 uur. Kaarten kosten 3,50 euro voor kids tot 12 jaar, vanaf 13 jaar 7,50 euro. Reserveren: info@dramarij.nl.

WTF 2 juni 2018.

Loes van Gorp, van de ‘DraMarij/tienergroep’, wordt uitgeroepen tot meest opvallende actrice, van de 5 deelnemende groepen. Melle van den Broek, van jeugdtheater ‘HA’, als meest opvallende acteur. Alle lof, Loes en Melle.

Krantenartikel  WTF 2 juni 2018.

Jeugd en toneel een lastige combinatie? ‘Ga spelen, heb schijt aan de mening van een ander’

WAALWIJK – Jeugd en toneel, het blijkt een lastige combinatie. Zaterdag stonden de jongeren in De Leest toch volop in de spotlights. ,,Ze voelen zich kwetsbaar op de planken. ” Kunstencentrum Waalwijk heeft met zijn eenakter het Waalwijks Theater Festival gewonnen.

,,Toen ik uit de baarmoeder kwam, kwam ik in het theater terecht. ” Zo’n groteske uitspraak verwacht je op de planken, niet dat het wordt gemeend. Maar Loes van Gorp (14) bedoelt het wel degelijk serieus. “Bij ons thuis is iedereen gek van toneel. Dat neem je automatisch mee.” Lees meer…

18 en 19 mei Jamie Blond.

poster
Spelplezier gaat boven alles
00:00
--
/
--

poster
spelplezier gaat boven alles 2
00:00
--
/
--

18-19 mei 2018 Jamie Blond door onze DraMarij-kids

Binnenkort meer hierover op deze site.

2 juni 2018 DraMarij is ook dit jaar weer bij WTF van de partij.

Binnenkort meer hierover op deze site. Volg ons op Instagram en Facebook.

20 januari Nieuwjaarsvoorstelling

Atelier Winterdijk 30B  van 20.00 uur – 22.00 uur
Na de pauze betreedt, verhalenvertelster, IngerMarlies Leeuwenburgh het podium.

Entree €7,00
Bespreken: http//atelierwinterdijk30b.nl/index.php/programma/evenement/337-monoloog-voor-twee-en-verhaal
https://www.facebook.com/atelierwinterdijk30b/

Sharon, actrice bij DraMarij 2016, speelt een case, met meester Frank Visser

Piratendochters

De Tienergroep speelt ook op het Waalwijks straattheater Festival 28 mei 2017

Houd deze site en www.facebook.com/dramarij in de gaten.

The making off: Kerstliefde

december-2016-053

De Sint komt op bezoek bij DraMarij.

poster
00:00
--
/
--

Eigenwijs(je)

poster
Eigenwijs(je)
00:00
--
/
--
Website flyer Eigenwijs(je)

DraMarij bestaat 5 jaar.

Eerste lustrum voorstelling: “De Kennisnemers”.

voorkant flyer de kennisnemers

Vijf ruimtewezens zoeken het hele universum af naar “kennis”. De baas van het ruimteschip Pi, is zelden tevreden met de verschillende wezens en dieren die gevonden worden.
Zij kunnen hem niet die kennis bezorgen die hij wil. Zijn werknemers krijgen overal de schuld van. Voy, de arts op het schip, moet hen verwijderen als hij niets met de wezens of dieren kan. Maar Roy, vindt dit verschrikkelijk en bewaart hen allen op zijn kamer tot hij een manier gevonden heeft hen terug naar huis te brengen. Maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Uiteindelijk neemt hij, technoloog, Heimy in vertrouwen. Wanneer Pi, met veldverkenner Juno nieuwe kennis zoekt, proberen Voy en Heimy alle dieren te laten ontsnappen. Maar dan hebben zij Ree, hoofd besturing, een ietsje pietsje fout ingeschat. Hij volgt alle regels, van Pi, exact op en steekt een stokje voor de plannetjes van Voy en Heimy.

Kom jij ook kijken hoe dit spannend avontuur afloopt?

Na tientallen jaren is ook Marij weer op de planken te zien.

Flyer Ik denk, dus ik ben

 Waalwijks Theater Festival

Het Waalwijks Theater Festival 2015 was een succes.
Hier een filmpje.

poster
Waalwijks Theater Festival
00:00
--
/
--

Jongeren Theaterfestival LINK

In 2009 deed ik met een groep jeugd voor het eerst mee aan LINK. In 2010 voor de 2e keer en ook dit jaar 2015 waren wij van de partij. 

poster
The Flock
00:00
--
/
--

Voor deze laatste editie bewerkten wij een theaterstuk dat ook bekend staat als de film “Die Welle”.