13 mei 2017 “Piratendochters”

De kinder- en de tienergroep brengen op 13 mei, 2017 ieder hun eigen voorstelling bij:

“Theater in Het Klavier” Anton Pieckplein Kaatsheuvel.

Piratendochters” door: de Kindergroep

Van Jan Smeets

In een bewerking van Marij den Teuling

Korte inhoud

Jan de Schuymer heeft met zijn twee dochters het ruime sop gekozen. Hij wil hen de fijne kneepjes van het piratenvak bijbrengen.
Het schip is echter vastgelopen op het strand. Dat betekent het voorlopige einde van de zeereis, maar het luidt tegelijkertijd het begin in van nieuwe avonturen op het land. De dochters ontpoppen zich als ondernemende meisjes die, in tegenstelling tot hun om rum verzotte vader, voor niets en niemand bang zijn. Ze gaan op verkenning uit en ontdekken dat het eiland waarop ze gestrand zijn, helemaal geen eiland is. En dat de figuren die ze ontmoeten, zoals een indiaan en een metershoog konijn, ook maar mensen zijn. Door toedoen van de doortastende meisjes, worden problemen opgelost, komt een zeemeermin uit een identiteitscrisis en verruilt een agente haar baan voor een carrière als danseres.

Spelers:

Siem van Dongen, Eve van Hooren, Pleun Huis in ’t Veld, Anouk Zoutewelle, Tijn Burgmans, Aaron van der Horst, Jasmijn van der Pol, Shirley Kardol, Yara van Beek, Rozemarijn, Abby-Jo, Laura